Slaget om vårdnaden kan börja | Fyra och jag
FyraochJag

Fyra och jag

Annons

Slaget om vårdnaden kan börja

Efter fem månader av tjafs, försök att medla och slutligen fullständigt “locket på” i all kommunikation mellan mig och barnens mamma så har jag tagit beslutet om att ansöka om egen vårdnad av mina fyra barn. Mitt resonemang är ganska enkelt.

Under fem månader så har jag försökt att deras mamma att vara delaktig. Jag har bjudit in henne att ta barnen kortare perioder trots att överenskommelsen var att så fort hon fixat lägenhet så skulle hon börja hjälpa till. Det hände inte.

Jag har erbjudit hjälp, socialtjänsten har erbjudit hjälp och inget har hänt. Samtidigt så fortsätter det konstanta ljugandet för allt och alla, dessutom lögner som involverar mig för att hon ska få bästa utgångsläge i sitt liv. Det funkar inte.

Sen är hennes expertis att fullständigt blunda för verkligheten och göra sig oanträffbar för alla, inklusive mig och socialtjänsten.

Första steget var att få prata med en jurist eftersom jag aldrig gjort detta själv. Efter ett långt samtal med den jurist som jag valt att anlita i detta ärende så fick jag veta förutsättningarna för hur det går till. Hon fick hela den här historien berättad för sig, samt den utredning somavslutades för någon månad sen och menade att det är formalitet för att jag ska få vårdnaden.

Hon menade att det finns ingen som kommer att gå med på att en person som visat upp det här beteendet ens bör vara i närheten av ett barn, än mindre flera barn.

Så nu ska detta upp i familjerätten i kommunen. Vi båda kommer att bli kallade dit och känner jag deras mamma rätt så dyker hon inte upp. Då tolkas det som att hon bestrider min ansökan om egen vårdnad och då fortsätter fallet i Tingsrätten. Där läggs sen allt som hänt under den här perioden upp på bordet och där gör man sen ett övervägande kring vilken förälder som bör ha vårdnaden.

Det allra bästa hade varit om man kunde komma överens innan men jag känner den här personen sedan tio år (och förmodligen är den enda som gör det) och vet att hon kan lova guld och gröna skogar för att få sin vilja igenom. När det väl kommer tillkritan så finns där inget annat än lögner och svek.

Jag är glad att processen nu är igång, hoppas att det inte blir allt för utdraget bara.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
FyraochJag

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats